ZwangerFit

 

Wat is ZwangerFit? 

ZwangerFit is een gezonde, actieve en verantwoorde manier van bewegen tijdens de zwangerschap. Onder begeleiding van een geregistreerd bekkenfysiotherapeut. 

Tijdens de lessen wordt er gestart met een specifiek programma, rekening houdend met (eventuele) klachten en duur van de zwangerschap. Naast het werken aan conditie, behouden van fitheid en mobiliteit, wordt er ook gelet op de zwangerschap gerelateerde klachten van het houdings- en bewegingsapparaat.

Tevens is er ruimte voor vragen rondom de zwangerschap.

Voor wie?

ZwangerFit is voor vrouwen vanaf de zestiende week van hun zwangerschap tot aan de bevalling. Voor het starten met ZwangerFit vindt er een intakegesprek plaats waarin uitgebreid ingegaan wordt op de beginsituatie, eventuele klachten en eventuele risicofactoren. De groepen bestaan uit maximaal zes personen. De zwangerFitles duurt één uur. Op deze manier is de individuele begeleiding gewaarborgd. Het doel van de training is om op een leuke, gezonde en verantwoorde manier te bewegen tijdens de zwangerschap.

Wat kun je verwachten?

De algemene doelstellingen tijdens ZwangerFit zijn:

- Behouden en/of herstellen van de algemene fitheid (conditie);

- Vergroten van lichaamsbesef/verbeteren van lichaamshouding en

  circulatie;

- (langer) mobiel en werkzaam kunnen blijven;

- (langer) zelfredzaam kunnen blijven;

- Verminderen en/of voorkómen van bekkenpijnklachten;

- Bewegen met een positief gevoel in een gezellige groep.

Kortom: een fit en gezond lijf tijdens de zwangerschap.

Vergoeding:

ZwangerFit wordt in sommige aanvullende pakketten tot een bepaald bedrag vergoed. Kijk dus voor het starten in je polis om te zien welke vergoeding er is.

Kosten:

Intake/inschrijving: €30,00

Strippenkaart à 12x: €155,00

De ZwangerFit-les wordt één keer per week gegeven.

Tijdstip: Iedere maandag van 19.00 tot 20.00 uur.De strippenkaart met 12 strippen is 4 maanden geldig, ingaande op de datum van de eerste Zwangerfit-les. Mocht er hierna nog behoefte zijn aan meer lessen, is het mogelijk een kleine strippenkaart (6 strippen) bij te kopen (€78,00), indien er plek is.

Wordt de (laatste) strippenkaart niet afgemaakt, door bijvoorbeeld de bevalling?

Dan is het resterende stukje strippenkaart te gebruiken na de bevalling om weer fit te worden. Dit geldt tot 9 maanden na de bevalling.

 

In verband met zwangerschapsverlof is er tijdelijk geen ZwangerFit

Inschrijfformulier

We hebben uw bericht ontvangen!

Logo met achtergrond